"ΑΓΆΠΗ σε ΆΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ", 2023



Τεχνική:

Σινικη μελάνι σε χαρτί υδατογραφιας


Διαστάσεις:

40 Χ 30 cm


Περιγραφή :

Στο πρώτο μέρος η αγάπη μόνο στα λόγια, δίχως πράξεις. Ο δέκτης μόνο δέχεται υποκρινομενος με λόγια ψεύτικα και ο δότης ζώντας σε μέθη και πλάνη μόνο καταθέτει. Η αγάπη εικονίζεται σα το ξερό δέντρο, με τα περιπλεγμενα της κλαδια σα λαβύρινθος γεμάτος αγκάθια που στόχο έχουν να μπερδεύουν και να πληγώνουν τον δότη. Οι ρίζες του δέντρου είναι ρηχές, μέσα στο κενό. Στο πρώτο φύσημα του ανέμου, το ξερό δέντρο κατακρημνιζεται, αφήνοντας πίσω το θρεπτικό του υπόστρωμα...μια φούσκα. Εδώ βασιλεύει το σκότος, ο δε Νάρκισσος - δέκτης επιβιώνει φορώντας τη μάσκα του σα βασιλιάς χωρίς ρούχα, εθελοτυφλωντας, περιστοιχισμενος από την φλυαρία του στενού του περίγυρου. Μόνο δυστυχία κρύβεται μέσα στην φλυαρία του κάθε λογής περίγυρου...το εφήμερο "τίποτα" ανάμεσα σε τιποτενιους.

Για να το γυρίσω ανάποδα...

Στο δεύτερο μέρος η αληθινή Αγάπη, με έργα μεγάλα και μικρά, καθημερινά, με δέκτη και δότη να μοιράζονται και να αντί-στέκονται σε κάθε δυσκολία. Παντού Φως, ακόμη και οι πλούσιες και πυκνές ρίζες είναι λευκές και φωτεινές, βαθιές να σκίζουν το απόλυτο, μαύρο σκοτάδι. Το δέντρο της αγάπης διαλυει με το άπλετο, λευκό του φως, το πιο πυκνό σκοτάδι και μετατρέπεται από μονο του σε ένα μικρό σύμπαν. Ένας ήλιος ως μικρός Θεός και ως ζωογονος βασιλιάς δημιουργίας σκορπά τις χιλιάδες ηλιαχτίδες του παντού διαλύοντας το πουθενά. Έτσι φτιάχνονται τα θαύματα, πλασμένα από μικρές λεπτομέρειες.

Δύο υπογραφές. Το έργο μπορεί να αναρτηθεί κι έτσι και αλλιώς. Ο θεατής - κριτής θα αποφασίσει μόνος και ελεύθερος από πια πλευρά επιθυμεί να το κρεμάσει... ή να κρεμαστεί...το έργο...

Όλα αυτά με αληθινή αγάπη.